ELS RÈPTILS

Els cocodrils, les tortugues, les serps, els dragons, els llangardaixos...

Els rèptils reben aquest nom per la seva manera de moure’s: reptant. Però no tots els rèptils repten. N’hi ha que saben caminar, córrer, saltar, nedar i fins i tot planejar.

Els rèptils es reprodueixen a través d’ous i per covar-los fan servir diferents estratègies com enterrar-los a la sorra, en forats o sota vegetació en descomposició, entre d’altres.

Tot i la varietat de mides i formes, tots els rèptils tenen pulmons amb diferents mecanismes que els permeten respirar.

Els rèptils són animals de sang freda, això vol dir que la seva temperatura corporal depèn de la temperatura de l’exterior. Quan arriba l’hivern (o la nit en algunes regions) i la temperatura baixa, els rèptils s’alenteixen, i la seva mobilitat es dificulta. Per tal de funcionar necessiten escalfar el seu cos, i per fer-ho prenen el sol en llocs tan diversos com les roques o les façanes de les cases. Durant l’hivern alguns rèptils entren en estat de brumació, una mena d’hivernació que pot durar uns quants mesos.

El cos dels rèptils està cobert d’escates, petites plaques que els creixen a la pell i que els serveixen per protegir-se.

  • Els rèptils són ovípars.
  • Respiren a través de pulmons.
  • Són animals de sang freda.
  • I tenen la pell coberta d’escates.

        El rèptil més gran del món és el cocodril marí. Pot arribar a pesar fins a 1.500 Kg i pot mesurar entre 6 i 7 metres de llarg!

        El rèptil més petit del món és un camaleó de Madagascar anomenat Brookesia nana. Quasi no arriba als 3 cm!

Galeria de rèptils