ELS PEIXOS

Els taurons, els cavallets de mar, les piranyes, les tonyines, les mantes...

Els peixos són el grup de vertebrats que viu dins l’aigua. Normalment, estan preparats per viure o bé en aigua dolça o bé en aigua salada, però n’hi ha alguns que poden estan preparats per viure en els dos tipus d’aigües, com ara els salmons o les anguiles.

La majoria de peixos són ovípars, és a dir, es reprodueixen a través d’ous.

Per tal de poder respirar, els peixos disposen d’un òrgan específic que els ajuda a separar l’oxigen de l’aigua: les brànquies.

Els peixos són animals de sang freda, i per tant la seva temperatura corporal depèn de la temperatura de l’aigua. En general, per tal que els peixos puguin sobreviure, necessiten que l’aigua no sigui ni massa freda ni massa calenta.

La pell de gairebé tots els peixos està recoberta d’escates. Algunes poden ser grans, fortes i rígides i d’altres en canvi poden ser gairebé microscòpiques. Les escates dels peixos tenen varies funcions com el camuflatge o la protecció contra rascades entre d’altres.

  • Gairebé tots els peixos són ovípars.
  • Respiren a través de brànquies.
  • Són animals de sang freda.
  • I tenen la pell coberta d’escates.

        Els peixos tenen molta més memòria del que es creu! Al contrari de la creença popular que diu que els peixos només tenen fins a 3 segons de memòria, la majoria de peixos són capaços de recordar als depredadors que els han atacat fins i tot un any després que l’atac s’hagués produït.

        Hi ha peixos que volen! Bé, millor dit, planegen. Aproximadament unes 40 espècies de peixos, conegudes com a peixos voladors són capaces de moure’s per l’aigua fins a 60 Km/h i traspassar la superfície elevant-se quasi un metre per acabar planejant fins a 200 metres!

Galeria de peixos