ELS MAMÍFERS

El gos, el cavall, l'elefant, el lleó... i els éssers humans!

El nom dels mamífers prové de la seva característica principal, les glàndules mamàries. Els mamífers les fan servir per fabricar llet i alimentar les seves cries durant les primeres setmanes, mesos o anys de vida.

En el moment de reproduir-se gairebé totes les cries de mamífers es desenvolupen durant un temps dins del ventre de les seves mares. El temps de gestació pot variar entre animals i espècies, però el període més curt que es coneix és l’Opòssum de Virgínia, amb un total de 12 dies, i el més llarg el de l’elefant de l’Índia, amb un total de 22 mesos.

Els mamífers duen a terme el seu procés respiratori a través de pulmons, uns òrgans en forma de sac que s’inflen i es desinflen i que els ajuden a capturar oxigen de l’aire.

Són animals de sang calenta, i per tant la seva temperatura corporal sempre és la mateixa independentment de si fa més fred o més calor a fora.

Per últim, una altra característica dels mamífers és que gairebé tots tenen el cos cobert de pèl. El pèl dels mamífers els protegeix dels rajos del sol, de possibles rascades i de la fred i la calor.

  • Els mamífers són els animals que generen llet per a les seves cries gràcies a les glàndules mamàries.
  • La gran majoria són vivípars.
  • Respiren a través de pulmons.
  • Són animals de sang calenta.
  • I gairebé tots tenen la pell coberta de pèl.

Alguns mamífers són marins, com ara els dofins o les balenes.

Els pangolins i els armadillos són mamífers que tenen el cos recobert d’escates.

Hi ha un únic mamífer capaç de volar, el ratpenat.

Hi ha un grup petit de mamífers que són ovípars. És el cas dels ornitorrincs i les equidnes.

Galeria de Mamífers